hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Održan sedmi Božićni koncert

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Davor, 25. prosinca 2016. - Poznato je da je Božić najradosniji blagdan, a ljudi radost najiskrenije pokazuju, dijele i prenose pjesmom. Upravo tu radost Božića su prenosili i dijelili izvođači božićnog koncerta svim njegovim posjetiteljima kroz izvedbu prigodnog glazbeno – scenskog božićnog programa. I ove godine, koncert su organizirali i izveli članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Urbata“ na blagdan Božića u Društvenom domu u Davoru.

Održan sedmi Božićni koncert

Ovogodišnja božićna čestitka u obliku glazbeno – scenskog programa je započela izvedbama prigodnih božićnih pjesmama u izvođenju dječjeg zbora. Ovom prigodom djeca su izvela: Božić dolazi, Betlehemska sveta noć, Din,dan, don. Nakon dječjeg vješto izvedenog dijela programa nastupio je četveroglasni mješoviti zbor Društva sa svojim programom. Tako su se u nastavku programa koncerta mogle čuti vokalno – instrumentalne izvedbe hrvatskih i svjetskih tradicionalnih božićnih popjevaka prilagođene za četveroglasno izvođenje.

Božićni mix, Svima u ovo nam presveto vrieme, S neba se čuje, Hajdmo svi Betlemu, Prva je vura te noći, Na očice se tvoje, Danas se čuje, A la nanita nana, Tiho pada veče, Nikada zvona nisu zvonila slađe, Narodi nam se, Sretan blagdan … neke su od popjevaka koje je izveo ovom prigodom veliki mješoviti zbor.
Ovaj događaj su obogatili i mladi glumci svojom igrano - scenskom interpretacijom događaja Isusova rođenja.

Na kraju glazbenog dijela programa, predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić je svima prisutnima čestitala Božić i zahvalila na posjeti ovog kulturnog događaja.

I ove su godine svi posjetitelji darivani ručno rađenim prigodnim poklonima – ručno izrađenim božićnim čestitkama, a zajedništvo svih prisutnih je nastavljeno poslije koncerta uz kuhano vino i božićne kolače.
Cjelokupnu koncepciju ovog glazbeno-scenskog programa je osmislila i uvježbala sa svim izvođačima gospođa Marijana Jurčević, a program koncerta je vodila gospođa Ljiljana Simić.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj sedmi po redu Božićni koncert realizira dostojanstveno, svečano i radosno.

F O T O G A L E R I J A :


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata
hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata
hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 26.12.2016

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr