hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

4. susret pjevačkih zborova u Slavonskom Brodu

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić, M. Ivezić

Slavonski Brod, 25. lipnja 2016. - U subotu, 25. lipnja 2016. godine, u okrilju 27. brodskog glazbenog ljeta, u povodu Svjetskog dana glazbe i Dana državnosti Republike Hrvatske upriličen je 4. susret pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Davor“ iz Slavonskog Broda, Kazališno-koncertnom dvoranom „Ivana Brlić – Mažuranić“, te Glazbenom školom Slavonski Brod. Susret zborova odvijao se u Velikoj dvorani Glazbene škole s početkom u 18:00 sati.

4. susret pjevačkih zborova u Slavonskom Brodu

Ovogodišnji Susret pjevačkih zborova ugostio je HPD "Urbata" iz Davora, HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, HPD "Tomislav" iz Cernika, HPD "Lipa" iz Osijeka, te HKPD "Jelačić" iz Petrovaradina. U Velikoj dvorani Glazbene škole Susret su otvorili domaćini, a nakon nastupa domaćina nastupili su i gostujući pjevački zborovi. Ovom prigodom mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Urbata izveo je tri skladbe: Slavonac sam time se ponosim (arr. I. Brlić), Ljubav to si ti (Lovland, Graham) i Bože čuvaj Hrvatsku(Maršan, Britvić, Kalogjera).

Ovaj događaj nije bio natjecateljskog karaktera, već je za cilj imao potaknuti okupljanje kvalitetnih amaterskih pjevačkih zborova iz regije, koji će uz pjesmu i druženje stvarati nove umjetničke i prijateljske veze, uživati u ljepoti zbornog muziciranja te svoje zadovoljstvo prenositi na publiku.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Slavonski Brod, Brodsko – posavska županija, i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ovom prigodom čestitamo domaćinima na izvrsnoj organizaciji ovog vrijednog događaja, a isto tako zahvaljujemo na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

FOTOGALERIJA:


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 30.06.2016

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr