hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Mi smo djeca vesela

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić, Ljiljana Olić

Davor, 12. lipnja 2016. - U nedjelju, 12. lipnja 2016. godine u Društvenom domu u Davoru je izvedena glazbeno – scenska priredba pod nazivom „Mi smo djeca vesela“ u organizaciji HPD „Urbata“. Ovu priredbu je izvela u cijelosti dječja sekcija koja se za ovaj događaj marljivo i vrijedno pripremala kroz protekla tri mjeseca.

Mi smo djeca vesela

Na početku programa djeca su otpjevala tri prigodne dječje pjesme: „Mi smo djeca vesela“, „Gle igre li krasne“ i „ En ten tini“. Nakon vokalnih nastupa koji su bili popraćeni usklađenim i uvježbanim pokretima tijela uslijedio je kratki igrokaz pod nazivom „Reumatični kišobran“ .

Program je nastavljen vokalno – instrumentalnim solo nastupom Petra Furića koji je ovom prigodom svirao pratnju na klaviru i pjevao popularnu pjesmu „Hello“ (Adele). Potom su djeca otplesala ples „Hoki poki“, te otpjevala još tri prigodne pjesme: „Smiješna pjesma“, „Nek´ svud ljubav sja“, te „Izgubljena cipela“ koju je izvodila Petra Šišić.

Pjesmom „Kako se što radi“ , te plesom „Huba Buba ples“ nastavljen je program u čijem završenom dijelu je uslijedio igrokaz pod nazivom „Gluve babe“ kojega su odglumili Petra i Marta Ciprić, Petar Furić i Lucija Olić.

Na samom kraju programa predsjednica Društva zahvalila je svima na uloženom trudu u realizaciji ovog događaja, te publici na interesu i posjeti ove manifestacije, a posebno gospođi Marijani Jurčević koja je cijeli program ove priredbe osmislila i uvježbala s djecom.

Na kraju programa svi su zapjevali i zaplesali pjesmu „Kad si sretan“, a dječje druženje i veselje je nastavljeno na prigodnom domjenku koji je za njih pripremljen.


Pjevanje, ples, igra sve je to ono što djeca svakodnevno rade. Djeca na različite načine prenose drugima svoje osjećaje a glazba je vrlo bitan čimbenik u njihovu razvoju. Glazba svojim djelovanjem utječe na kompletan psihički razvoj, razvoj sluha, pokreta i doživljaja.


Djeca uživaju u izvođenju pjesama uz pokrete i ples. Dječje pjesme su vesele i zabavne i vjerujemo kako su djeca svojim interpretacijama uspjela prenijeti i podsjetiti odrasle na njihovo odrastanje i bezbrižno djetinjstvo.

Cijeli kulturno – glazbeni program je vodila Laura Bukić.

FOTOGALERIJA


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 15.06.2016

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr