hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Šesti Božićni koncert

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Davor, 25. prosinca 2015. - Na blagdan Božića, Hrvatsko pjevačko društvo „Urbata“ je izvelo šesti po redu koncert prigodom blagdana Božića. Ovaj tradicionalni i svečani događaj su pripremili i organizirali članovi HPD „Urbata“, a koncert je održan u velikoj sali Društvenog doma u Davoru.

Šesti Božićni koncert

Ovogodišnja božićna čestitka u obliku glazbeno – scenskog programa je započeta prigodnim božićnim recitacijama i pjesmama u izvođenju dječjeg zbora koje je instrumentalno pratio gdin. Josip Simić. Nakon dječjeg vješto izvedenog dijela programa je nastupio četveroglasni mješoviti zbor Društva sa svojim programom. Tako su se u nastavku programa koncerta mogle čuti vokalno – instrumentalne izvedbe hrvatskih i svjetskih tradicionalnih božićnih popjevaka prilagođene za četveroglasno izvođenje.

Božićna noć, Veseli se Majko Božja, Kyrie eleison, Pristupite vjerni (Adeste fideles), We wish you a merry Christmas, Božićni mix, Spavaj mali Božiću, Kada zvijezda divna, … neke su od popjevaka koje je izveo ovom prigodom veliki zbor pod ravnanjem gđe. Marijane Jurčević. Ovaj događaj su obogatili i mladi glumci svojom igrano - scenskom interpretacijom događaja Isusova rođenja.

Na kraju glazbenog dijela programa, predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić je svima prisutnima čestitala Božić i zahvalila na posjeti ovog događaja.

I ove su godine svi posjetitelji darivani ručno rađenim prigodnim poklonima, a zajedništvo svih prisutnih je nastavljeno poslije koncerta uz kuhano vino i božićne kolače.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj događaj realizira dostojanstveno i svečano.

hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 26.12.2015

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr