hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Izvještajna skupština i proslava pete obljetnice

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Davor, 17. siječnja 2015. - U subotu, 17. siječnja 2015. godine u sali Nogometnog kluba „Posavac“ je održana peta Izvještajna skupština Hrvatskog pjevačkog Društva „Urbata“, a ujedno i proslava pete obljetnice Društva. Svečanoj sjednici i proslavi su bili pozvani predstavnici svih institucija koje postoje na prostoru Općine Davor, predstavnici svih udruga koje su registrirane i djeluju na prostoru općine, te predstavnici pjevačkih društava i zborova s kojima Društvo surađuje.

Izvještajna skupština i proslava pete obljetnice

Svečanu sjednicu Izvještajne skupštine je otvorila predsjednica Društva, gđa. Ljiljana Olić pozdravnim govorom i riječima dobrodošlice, istovremeno zahvalivši svima koji su se odazvali pozivu na ovaj događaj i svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Predložen je, a potom i usvojen dnevni red skupštine, a potom je tajnica Društva, gđa. Marijana Jurčević prezentirala detaljan financijski izvještaj za 2014. godinu. Unatoč mnogobrojnim rashodima koje je Društvo imalo kroz proteklu godinu, a koji su usmjeravani na nabavljanje nužno potrebnih materijalnih sredstava za kvalitetan rad i djelovanje Društva, financijsko stanje na kraju prethodnog razdoblja je pozitivno.

Nakon financijskog izvještaja, predsjednica Društva je izvijestila o radu Društva kroz proteklu godinu. Ovom prigodom je naglasila da je rad Društva bio na zadovoljavajućoj razini, te da su sve planirane aktivnosti ostvarene. Predsjednica je istaknula javno djelovanje Društva kronološki navodeći javne nastupe Društva kroz proteklu godinu:

10. svibnja 2014. - Treći susret zborova u Davoru
17. svibnja 2014. - Susret prijatelja i pjesme - Nova Gradiška
17. svibnja 2014. - Predvođenje pjevanja pod obredom vjenčanja – Cernik
21. lipnja 2014. - Drugi susret zborova - Slavonski Brod
4. listopada 2014. - Smotra zborova -Cernik
25. prosinca 2014. - Peti božićni koncert
27. prosinca 2014. - Božićni koncert - Orubica

Ovom prigodom, predsjednica Društva je podsjetila da je u protekloj godini osim sedam javnih nastupa Društvo organiziralo jednodnevni izlet. Ovaj događaj odvijao se pod nazivom „Dvorci Slavonije“, a izlet je organiziran u suradnji s putničkom agencijom Astralis travel. Tom prigodom svi su zainteresirani članovi imali priliku pod stručnim vodstvom posjetiti i upoznati povijesno – kulturne znamenitosti naše okolice.

Od materijalnih dobara, Društvo je kroz proteklu godinu nabavilo drugu ručno rađenu odoru. Za ženski dio zbora su izrađene crne haljine šivane po mjeri; necani i štopani broševi; necani, štopani i šivani pojasi, a za voditeljicu je još izrađena necana i štopana ogrlica. Motiv koji je zastupljen na opremi za žene na necanom dijelu je djetelina sa četiri lista, dok su za muški dio zbora izrađene kravate s necanim i štopanim motivom hrvatskog grba.

Kroz svoje aktivnosti, Društvo je među ostalim promoviralo i humanost, te je od sakupljenih dobrovoljnih priloga za vrijeme božićnog koncerta sav prikupljeni iznos uručilo jednoj obitelji kao pomoć u procesu liječenja njihovog djeteta. U nadi i vjeri da će ova financijska pomoć biti na dobrobit u tom procesu, djetetu želimo što brži oporavak.

Nakon izvještaja za 2014. godinu, predsjednica je nastavila s kratkim osvrtom na rad i djelovanje Društva kroz proteklih pet godina postojanja Društva. Tom prilikom podsjetila je sve prisutne na ciljeve djelovanje koje Društvo kroz aktivnosti želi ostvarivati. Isto tako, istaknula je postignuća koja su ostvarena u tom razdoblju, naglasila probleme i poteškoće s kojima je Društvo bilo suočeno. U nastavku je izložen plan rada za 2015. godinu te nada da će se svi planovi i ostvariti.

Budući je ovogodišnja skupština peta po redu, Upravni odbor Društva je odlučio ovaj skromni jubilej obilježiti dodjelom priznanja i zahvalnica svima onima koji su na poseban način zadužili Društvo kroz proteklih pet godina postojanja.

hpd urbata

Zahvalnice i priznanja su uručeni:


Općini Davor – za svu vrstu potpore od vremena osnutka Društva
Komunalcu Davor d.o.o. – za svu vrstu potpore od vremena osnutka Društva
Regionalnom vodovodu Davor – Nova Gradiška d.o.o. – za svu vrstu potpore od vremena osnutka Društva
Pekarnici „Mario“ vl. Mirjana Gelemanović – za sponzoriranje pekarskih proizvoda
Gospodinu Alojzu Jakirčeviću – za svu vrstu potpore od vremena osnutka Društva
Gospođi Sofiji Relković – za unikatni izgled uniforme - rišljanje bolera i štopanje pojaseva, bedževa i kravata
Gospođi Zdenki Ćućuzović – za izradu kravata za djecu i muški dio zbora
Gospođi Miri Jurčević – za izradu ženskih pojaseva i pomoć pri organizaciji raznih proslava
Gospođi Nadi Butumović – za izradu bolera i haljina za ženski dio zbora
Gospođi Mandi Pišonić – za izradu necanja za kravate i pojaseve
Gospođi Anki Matošević – za izradu haljina za ženski dio zbora
Gospođi Zdenki Ciprić – za pomoć u kuhinji pri organizaciji raznih proslava
Gospođi Mariji Brlić – za pomoć kuhinji pri organizaciji raznih proslava
Gospodinu Ivici Brliću – za aranžiranje i pisanje notnog materijala za skladbe koje izvodi zbor, za pisanje tekstova i izradu fotografija s događanja u kojima sudjeluje Društvo, za održavanje i administriranje web stranica Društva, za osmišljavanje, izradu i ispis plakata i pozivnica, za instrumentalnu pratnju zbora pri nastupima
Gospođi Marijani Jurčević – za vođenje velikog mješovito zbora Društva, za vođenje dječjeg zbora Društva, te za cjelokupni rad i angažman u Društvu


Prema odluci Upravnog odbora, zahvalnice su zaslužili i OŠ „Matija Antun Relković“ Davor - za darovan inventar koji je iskorišten za uređenje prostorija Društva, te LU „Posavina“ Davor - za ustupljen prostor za probe Društva, no kako od njihovih predstavnika nitko nije bio nazočan, priznanja im nisu uručena.

Službeni dio skupštine je završen riječima predsjednice Društva koja je još jednom iskreno zahvalila svima koji su na bilo koji način podupirali i pomagali rad Društava kroz proteklih pet godina postojanja.

Nakon službenog dijela skupštine, uslijedilo je neformalno druženje svih okupljenih u raspjevanoj i ležernoj atmosferi koju su animirali članovi TS „Lengeri“.


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način osigurali ostvarenje ovog događaja.

Fotogalerija


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 18.01.2015

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr