hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Peti božićni koncert

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Zvonko Jurčević

Davor, 25. prosinca 2014. - Na blagdan Božića, 25. prosinca 2014. godine članovi HPD „Urbata“ izveli su peti po redu koncert prigodom blagdana Božića. Ovaj svečani i tradicionalni događaj u potpunosti je organiziralo HPD „Urbata“, a održan je po prvi puta u službenim prostorijama Društva u Davoru s početkom u 18 sati.

Peti  božićni koncert

Prvi svečani božićni koncert Društvo je organiziralo i izvelo na Božić 2010. godine i od tada do danas nastoji njegovati tradiciju proslave ovog najradosnijeg blagdana kroz prigodne glazbeno – scenske programe. Tako je i ove godine, po peti puta za redom organiziran i izveden kulturni, glazbeno – scenski program kojim su izvođači prenosili božićnu radost i veselje kroz pjesme i glumu.

Ovogodišnji je koncert započeo prigodnim božićnim pjesmama u izvođenju dječjeg zbora. Nakon njihovog iskrenog, spontanog, raspjevanog ali vrlo vješto izvedenog dijela programa je nastupio četveroglasni mješoviti zbor Društva sa svojim programom. Tako su se u nastavku programa koncerta mogle čuti vokalno – instrumentalne izvedbe hrvatskih tradicionalnih božićnih popjevaka prilagođene za četveroglasno izvođenje.

Raduj se o Betleme, Prva je vura te noći, Kyrie eleison, Djetešce nam se rodilo, Diva mati, Danas se čuje, U se vrime godišta, Oj pastiri, Rodio se Bog i čovjek, neke su od popjevaka koje je izveo ovom prigodom veliki zbor. Ovaj događaj su obogatili i mladi glumci svojom igrano - scenskom interpretacijom proslave Božića u Davoru, prikazavši i podsjetivši nas na običaje pripreme i proslave ovog radosnog blagdana.

Posebnosti ovogodišnjeg božićnog koncerta su izvođenje u službenim prostorijama Društva, te prvi nastup velikog mješovitog zbora Društva u novim, svečanim i ručno izrađenim odorama ( haljine, pojasevi, broševi, kravate). Podsjećamo kako su prvu svečanu i ručno rađenu odoru članovi zbora nabavili prije dvije godine, te u njoj prvi puta nastupili na božićnom koncertu 2012. godine.

Na kraju programa, predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić je svima prisutnima čestitala Božić i zahvalila na posjeti ovog događaja. Tom prigodom u znak zahvale je uručila prigodne poklone svim vrijednim rukama koje su vrijedno radile na izradi novih svečanih odora, a isto tako je darovala i sve mlade izvođače prigodnim poklonima.

Iako je prostor u kojem se ovogodišnji koncert odvijao bio malen s mnogobrojnim ograničenjima, to nije bio razlog da se ovaj najradosniji i najopjevaniji blagdan ne proslavi dostojanstveno i svečano kroz raznovrsni repertoar božićnih popjevaka i tako uputi najljepša i najradosnija božićna čestitka.

I ove su godine svi posjetitelji darivani ručno rađenim prigodnim poklonima, a zajedništvo svih prisutnih je nastavljeno poslije koncerta uz kuhano vino i božićne kolače.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj događaj realizira dostojanstveno i svečano.

Dio atmosfere koji je vladao prije, za vrijeme i poslije koncerta možete pogledati u kratkoj fotogaleriji.

Fotogalerija: „Peti božićni koncert 2014. „


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 26.12.2014

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr