hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

PROSLAVILI SMO PRVI ROĐENDAN

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

DAVOR, 21. studenoga 2010. - U nedjelju, 21. studenoga u prostoru Društvenog doma u Davoru naše Društvo je organiziralo svečanu proslavu povodom prve godine postojanja Društva.

PROSLAVILI SMO  PRVI ROĐENDAN

Program proslave je započeo himnom „Bože, čuvaj Hrvatsku“ koju su otpjevali članovi Društva. Nakon otpjevane himne svim prisutnima obratila se predsjednica društva gđa. Ljiljana Olić. U svojem govoru pozdravila je sve goste, uzvanike i domaćine, te ukratko prezentirala i analizirala rad Društva u protekloj godini. Istaknula je sve nastupe kojima se Društvo predstavilo javnosti:

- Uskrsni koncert (Nova Gradiška, travanj 2010.),
- 15. županijska smotra pjevačkih zborova (Nova Gradiška, svibanj 2010.),
- proslava 100.-te obljetnice DVD-a Davor (Davor, rujan 2010.),
- koncert povodom 105 godina rada HPD „Tomislav“ (Cernik, listopad 2010.) i
- obljetnica obilježavanja pada Vukovara (studeni 2010.)


Osim nastupa zbora, predsjednica je istaknula i širok repertoar skladbi koji je uvježban, te naglasila kako je Društvo pokrenulo inicijativu za ustrojem web stranica Društva. Web stranice su ustrojene i dostupne javnosti od početka listopada, a putem njih Društvo promovira svoje djelatnosti i informira javnost o svim važnim aktivnostima u Društvu.

Osim navedenih aktivnosti, predsjednica je iznijela gorući problem koji je prisutan od osnutka Društva - nepostojanje prostora za rad, stoga je apelirala da se taj problem što prije riješi.

Pri kraju govora, predsjednica je u ime svih članova Društva izrazila veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli i podupirali rad Društva kroz proteklu godinu, te im uručila prigodan znak zahvalnosti. Posebna zahvala je upućena:- Lovačkoj udruzi „POSAVINA“ – ustupili prostor za održavanje proba pjevanja
- Općini Davor – ustupili prostor za održavanje proslave
- Pekarnici „MARIO“– ustupili materijalna sredstva za proslavu
- Krčmi Davor - ustupili materijalna sredstva za proslavu
- Zdenki Ciprić - ustupila materijalna sredstva za proslavu

Formalni dio proslave je završen nastupom zbora sa skladbom „Slavonijom polegla je magla“, a potom je uslijedio neformalni dio oko stola uz ugodno druženje i pjesmu.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu i svojom nazočnošću uzveličali naše slavlje; svima članovima Društva koji su materijalna potpora Društvu, svim predstavnicima udruga koje djeluju na prostoru Općine (Lovačka udruga, KUD, Športsko-ribolovna udruga), predstavnicima HPD „Tomislav“ iz Cernika, predstavnicima HPD „Graničar“ iz Nove Gradiške, predstavnicima Crkvenog zbora iz Orubice, predstavnicima vokalnog ansambla "Lira" iz Starog Petrovog Sela, te svima koji su na bilo koji način pomogli nam u pripremama za proslavu.

www.hpd-urbata.hr

Datum objave: 22.11.2010

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr