hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Treća izvještajna skupština Društva

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Davor, 26. siječnja 2013. - U subotu, 26. siječnja 2013. godine održana je treća redovna godišnja skupština Društva. Svečanoj sjednici koja je održana u službenim prostorijama Društva bili su pozvani svi članova Društva, predstavnici svih udruga koje djeluju na prostoru Općine Davor, gosti iz Nove Gradiške, Cernika, Starog Petrovog Sela i Orubice. Skupština je bila izvještajnog karaktera, a službeni dio sjednice trajao je od 19:00 do 20:00 sati.

Treća izvještajna skupština Društva

Na početku sjednice predsjednica Društva, gđa. Ljiljana Olić pozdravila je sve prisutne te zahvalila svima koji su se odazvali ovom događaju. Predsjednica je potom predložila dnevni red sjednice koji je usvojen.

1. Financijski izvještaj za 2012. godinu
predstavila je tajnica Društva gđa. Marijana Jurčević. Prezentirala je sve financijske troškove koji su bili neophodni za realizaciju planiranih aktivnosti Društva kroz proteklu godinu. Posebno je naglasila velika financijska izdvajanja koje je Društvo imalo pri organizaciji i izvedbi dva događaja: prva smotra zborova u lipnju i treći božićni koncert u prosincu 2012. godine. Isto tako, naglasila je da su sva financijska sredstva kojima Društvo raspolaže prikupljena većinom od mjesečnih članarina, a financijsku potporu u protekloj godini Društvu su pružili Općine Davor, Komunalca Davor d.o.o. , te Regionalni vodovod Davor – Nova Gradiška d.o.o. Jedan dio novčanih sredstava kojima društvo trenutno raspolaže prikupljen je od dobrovoljnih priloga koji su prikupljani prigodom trećeg božićnog koncerta. Financijski izvještaj tajnica je zaključila riječima zadovoljstva. Iako su financijski troškovi u protekloj godini bili veliki, trenutna financijska bilanca je pozitivna.

2. Izvještaj o cjelokupnom radu Društva u 2012. godini
podnijela je predsjednica Društva. Osvrnuvši se na planirane aktivnosti u protekloj godini naglasila je da su one realizirane. U protekloj godini rada, Društvo je sudjelovalo u sljedećim kulturno – glazbenim nastupima:


- Nastup na svečanom obilježavanju 280. obljetnice rođenja Matije Antuna Relkovića u Sportskoj dvorani u Davoru (27. siječanja 2012.)
- Nastup prigodom prve redovne skupštine Hrvatske udruge „Banja Luka“ u Okučanima (21. travnja 2012.)
- Nastup na prvom susretu pjevačkih zborova ( „Nek´ ti pisma dušu liči“) kojeg je u potpunosti organiziralo Društvo. Susret je održan u Društvenom domu u Davoru. (28. travnja 2012. )
- Nastup na županijskom susretu pjevačkih zborova „ Susret pjesme i prijatelja „u Domu kulture u Novoj Gradiški. (26. svibnja 2012.)
- Nastup na Smotri zborova u Cerniku (6. listopada 2012.)
- Organizacija i izvedba trećeg božićnog koncerta u Društvenom domu u Davoru (25. prosinca 2012.)
- Nastup na devetom božićnom koncertu u Orubici (30. prosinca 2012.)

Osim navedenih javnih nastupa, tijekom protekle godine upriličen je jedan neformalni događaj početkom srpnja koji je prije ljetne pauze okupio sve članove Društva. Predsjednica je posebno izdvojila pripreme za organizaciju i izvođenje božićnog koncerta koje su trajale od kolovoza. Isto tako, izvijestila je sve prisutne o trenutnom brojnom stanju članova Društva, te o problemima na koje je Društvo u protekloj godini rada nailazilo.

3. Prijedlog plana rada za 2013. godinu
prisutnima je predstavila također predsjednica. U tekućoj godini planirano je organizirati dva kulturno-glazbena događaja: smotra zborova (krajem lipnja) , te četvrti božićni koncert (na Božić) kojeg Društvo u cijelosti i izvodi. Osim navedenih aktivnosti, planirana je kupnja glazbenog instrumenta (klavira) koji bi se koristio u svrhu glazbene pratnje na vježbama i nastupima. Novčana sredstva su osigurana za nabavku instrumenta, te će se nabavka realizirati u skoroj budućnosti. Predsjednica je zahvalila Općini Davor, Komunalcu Davor d.o.o., Regionalnom vodovodu Davor – Nova Gradiška d.o.o., za uplaćenu financijsku potporu, bez čije pomoći realizacija nabavke glazbenog instrumenta ne bi bila moguća.

4. U završnom dijelu sjednice
, predsjednica je zahvalila Općini Davor na ustupljenom prostoru gdje se odvijaju probe, dvorani koju nam osiguraju za održavanje nastupa. Isto tako, imenovala je sve sponzore te im zahvalila na sponzorstvu materijalnih dobara. Popis svih sponzora nalazi se na stranici Sponzori.
Predsjednica je potom zahvalila pojedincima koji su svojim radom u protekloj godini bili od velike pomoći pri realizaciji i ostvarenju planiranog, a to su:

- gospodin Davorin Furić – ustupio posuđe i klupe prilikom održavanja susreta zborova u Davoru
- osnovna škola „Matija Antun Relković“ – ustupili stolice, klupe i namještaj
- pojedincima koji su sponzorirali mesne i mliječne proizvode, te kolače
- gospođa Zdenka Ciprić – nabavka bora za uređenje scene za božićni koncert
- Karlo Švađumović – izrada slika koje su bile na sceni za božićni koncert
- gospođe Sofija Relković, Nada Butumović, Zdenka Ćućuzović – izrada svečane odore za sve članove Društva
- gospodin Davorin Olić – izrada podija za zbor
Predsjednica je zahvalila svima koji su pripremali hranu, pomagali u kuhinji, te brinuli o posluživanju gostiju. Posebno je zahvalila voditeljici zborova, gospođi Marijani Jurčević koja bez ikakve novčane naknade uvježbava i vodi mješoviti zbor Društva, te priprema djecu za nastupe.

Na samom kraju sjednice za riječ su se javili načelnik Općine Davor gospodin Đuro Anđelković, predstavnica Osnovne škole gospođa Jelena Mihić, predsjednik Rukometnog kluba gospodin Alojz Jakirčević, te direktor Komunalca Davor d.o.o. gospodin Marijan Furić. U svojem obraćanju čestitali su Društvu na uspješnom i ustrajnom radu u protekloj godini, te pohvalili kulturno – glazbene događaje koje je Društvo iniciralo, organiziralo i realiziralo. Isto tako, iskazali su riječi zadovoljstva što Društvo na javnim nastupima kvalitetno i dostojanstveno prezentira Općinu, te poželjeli ustrajnost i napredak u budućem radu.

Članovi Društva su potom predsjednici Društva uručili simboličan dar, kao znak zahvalnosti za njezin trud i rad koji ulaže u rad Društva.

Nakon službenog dijela sjednice organiziran je prigodni domjenak, a druženje u ležernoj atmosferi potrajalo je dugo u noć.

Fotogalerija: » Treća izvještajna skupština Društva «


hpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstinahpd urbata skupstina

Datum objave: 27.01.2013

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr