hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

»PJESMOM KROZ LIJEPU NAŠU«

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Marijan Brlić

DAVOR, 26. lipnja 2011. - 26. lipnja 2011. godine u Društvenom domu u Davoru održan je prvi Godišnji koncert kojeg je organiziralo i izvodilo naše Društvo povodom Dana državnosti. Pred brojnom publikom, izveden je raznovrstan kulturno-glazbeni program pod nazivom »PJESMOM KROZ LIJEPU NAŠU«, koji je obuhvaćao pjesme iz različitih krajeva naše domovine.

»PJESMOM KROZ LIJEPU NAŠU«

Koncert je započeo recitacijom poznate domoljubne pjesme »Moj dom« S.S. Kranjčevića, a potom je uslijedio prvi dio koncerta u kojem je mješoviti zbor Društva otpjevao tri duhovne popijevke, te domoljubne pjesme „ Bože čuvaj Hrvatsku “ , „Jedna je Hrvatska “ i „ Živila Hrvatska “ .

U središnjem dijelu programa predstavila su se djeca izvedbom igrano-scenskog igrokaza „Izgubljene knjige“ , te plesom „Hoki Poki“ .

U drugom dijelu koncerta mogle su se čuti poznate hrvatske popularne pjesme u novim obradama i aranžmanima prilagođenima za četveroglasno zborsko pjevanje. „Moj lipi anđele“ , „Galeb i ja“ , „Ribar plete mrižu svoju“ , „Slavonac sam“ , „Slavonijom polegla je magla“ , „Oko moje plavo i garavo“ samo su neke od pjesama kojima je zbor publici predstavio ljepotu Dalmacije i Slavonije kroz pjesmu. Cijela ova kulturno-glazbena manifestacija bila je popraćena tematskim sadržajima koji su za vrijeme koncerta bili projicirani na video zidu.

Godišnji koncert 2011.Godišnji koncert 2011.Godišnji koncert 2011.Godišnji koncert 2011.Godišnji koncert 2011.

Na kraju programa predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić se obratila svima prisutnima, a potom su svi izvođači izveli poznatu domoljubnu pjesmu „Moja domovina“ .


Nakon izvedenog programa zajedništvo svih članova Društva i gostiju je nastavljeno kroz ugodno druženje i pjesmu u prostorijama Društva.

Datum objave: 27.06.2011

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr