hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Deseti Božićni koncert

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Davor, 25. prosinca 2019. - Na blagdan Božića, 25. prosinca 2019. godine članovi HPD „Urbata“ su izveli deseti po redu koncert prigodom blagdana Božića. Ovaj svečani i tradicionalni događaj u potpunosti je organiziralo HPD „Urbata“, a održan je u velikoj sali Društvenog doma s početkom u 18 sati.

Deseti Božićni koncert

Deseta je obljetnica prilika da se kratko vratimo u prošlost i prisjetimo zašto smo započeli s organizacijom i izvedbom ovog događaja, što smo sve ostvarili kroz proteklih deset božićnih koncerata.

Božić – rođenje Svetog Djeteta je najradosniji, a kao takav i najopjevaniji događaj u povijesti ljudskog roda. Vođeni tom mišlju, 2010. godine smo organizirali prvi božićni koncert koji je izveden na Božić spomenute godine s ciljem očuvanja tradicije slavljenja ovog radosnog blagdana kroz višeglasno pjevanje u našem kraju. Isto tako, svaki božićni koncert je naša božićna čestitka posjetiteljima, naše nastojanje dijeljenja božićne radosti s vama u zajedništvu.

Kroz proteklih deset božićni koncerata izvedeno je preko 150 prigodnih višeglasnih skladbi, među kojima su božićne sakralne, svjetovne, hrvatske tradicionalne, te božićne popjevke iz različitih krajeva svijeta.

Svaki božićni koncert je prožet glazbeno-scenskom izvedbom uprizorenja Isusova rođenja kroz dječju interpretaciju. Tako su do sada djeca izvela 10 prigodnih i njihovom uzrastu prilagođenih božićnih igrokaza kojima su živopisno i maštovito prikazivali događaje vezane za Isusovo rođenje.

Ukoliko naši božićni koncerti barem u jednom srcu uspiju rasplamsati žar božićne radosti, naš trud kojeg ulažemo u organizaciju i izvedbu ovog događaja je u potpunosti opravdan i dobiva smisao.


"Svatko tko razmišlja o rođenju Djetešca u prosincu
misli isto ono što i mi pod tim mislimo:
Krist nije puko ljetno sunce bogatih,
nego zimska vatra siromašnih."


Želja nam je da mi s vama i vi s nama slavimo i radujemo se svakom novom našem zajedničkom Božiću iznova. Neka tako bude i ubuduće.

I ovaj, deseti po redu božićni koncert ujedinio je male i velike izvođače koji su uvježbanim i združenim glasovima svečano, dostojanstveno i veselo, u duhu Božića izveli prigodni glazbeno - scenski program. Sve posjetitelje ovog kulturnog događaja izvođači su počastili izvedbama božićnih skladbi različitih stilova i žanrova, recitacijama, te prigodnim scenskim nastupima.

Na kraju programa, predsjednica Društva gospođa Ljiljana Olić uputila je božićnu čestitku svim prisutnima, te zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji i izvedbi ovogodišnjeg božićnog koncerta.
Cjelokupnu koncepciju ovog glazbeno-scenskog programa osmislila je i uvježbala sa svim izvođačima gospođa Marijana Jurčević.

Zajedništvo izvođača i posjetitelja nastavljeno je i po završetku glazbeno-scenskog programa uz kuhano vino, a svi posjetitelji su darovani prigodnim poklonima.


Program glazbenog dijela koncerta:
Nikada zvona nisu zvonila slađe (Süβer die Glocken nie klingen)
Božićna noć
Pastorale
S neba se čuje
Božić naš
Pristupite vjerni (O Come, All Ye Faithful)
Oj pastiri čudo novo
U štalici na slamici
Kakvo čudo
Hajdmo si Betlemu
Radujmo se (Joy to the world)
Srean Božić
Sretan blagdan
Veselje ti navješćujem


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj deseti po redu Božićni koncert realizira dostojanstveno, svečano i radosno.

F O T O G A L E R I J A :


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 26.12.2019

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr