hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Koncert „U čast žrtvi Vukovara“

Tekst: hpd-urbata.hr, Foto: hpd-urbata.hr

Županja, 18. studenoga 2018. - U nedjelju, 18. studenoga 2018. godine, u organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Kristal - Sladorana“ iz Županje je izvedena smotra zborova pod nazivom „ U čast žrtvi Vukovara“ koja se ove godine održavala 15. puta. Smotra je organizirana povodom spomendana pada grada Vukovara. Ovaj kulturno – glazbeni događaj odvijao se u Pastoralno kulturnom središtu blaženog Alojzija Stepinca u Županji s početkom u 19:30 sati. U izvođenju jednog dijela glazbenog programa ovog koncerta su sudjelovali članovi mješovitog zbora HPD „Urbata“.

Koncert „U čast žrtvi Vukovara“

Program koncerta je otvoren pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice domaćina: dogradonačelnika grada Županje, župnika, te predsjednice KUU „Kristal - Sladorana“, a glazbeni dio programa izveli su HPD „Urbata“ (Davor), HKPD „Jelačić“ (Petrovaradain), HPD „Grančar“ (Nova Gradiška), HPD „Tomislav“ (Cernik), te domaćini KUU „Kristal – Sladorana“ (Županja). Bio je ovo koncert posvećen žrtvama Vukovara, te je glazbeni program koncerta bio prožet prigodnim domoljubnim i duhovnim skladbama koje su izvođači otpjevali svečano i dostojanstveno. Na kraju glazbenog koncerta svi izvođači su se glasovno udružili i otpjevali domoljubnu pjesmu „To je tvoja zemlja“ (D. Britvić, A. Kabiljo).

Bila nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u dijelu glazbenog programa koncerta. Ovom prigodom mješoviti zbor HPD „Urbata“ publici se predstavo otpjevavši tri skladbe: La musica di note, Ponosna Hrvatska, Laku noć.

Čestitamo domaćinima na organizaciji ovog kulturno-glazbenog događaja, te zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanjem ovom događaju sa željom da se ovakvi događaji nastave i ubuduće.

Nakon kulturno-glazbenog programa je uslijedilo neformaleno zajedništvo domaćina i svih gostiju u ležernom, raspjevanom i rasplesanom raspoloženju.

Datum objave: 21.11.2018

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr