hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Osmi Božićni koncert

Tekst: I. Brlić, Foto: I. Brlić

Davor, 25. prosinca 2017. - Poznato je da je Božić najradosniji blagdan, a ljudi radost najiskrenije pokazuju, dijele i prenose pjesmom. Upravo tu radost Božića su prenosili i dijelili izvođači božićnog koncerta svim njegovim posjetiteljima kroz izvedbu prigodnog glazbeno – scenskog božićnog programa. I ove godine, koncert su organizirali i izveli po osmi puta članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Urbata“ na blagdan Božića u Društvenom domu u Davoru.

Osmi Božićni koncert

Ovogodišnja božićna čestitka u obliku glazbeno – scenskog programa je započela izvedbama prigodnih božićnih pjesama u izvođenju dječjeg zbora i velikog mješovitog četveroglasnog zbora. Ovom prigodom djeca su izvela: Amo nebeski anđeli, Nek´svima je sretan Božić, Raduj se svijete, Bijeli Božić, Sretan Božić i Nova godina. Nakon dječjeg vješto izvedenog dijela programa nastupio je četveroglasni mješoviti zbor Društva sa svojim programom. Tako su se u nastavku programa koncerta mogle čuti vokalno – instrumentalne izvedbe hrvatskih i svjetskih tradicionalnih božićnih popjevaka prilagođene za četveroglasno izvođenje.

Tiha noć, Oj pastiri čudo novo, Transeamus usque Bethlehem, Na očice se tvoje, Tiho pada veče, Nikada zvona nisu, Zvona zvone Božić je, Sretan Božić svakome… neke su od popjevaka koje je izveo ovom prigodom veliki mješoviti zbor.

Na kraju glazbenog dijela programa, predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić je svima prisutnima čestitala Božić i zahvalila na posjeti ovog kulturnog događaja.

I ove su godine svi posjetitelji darivani ručno rađenim prigodnim poklonima – ručno izrađenim i krpanim božićnim jutenim vrećicama, a zajedništvo svih prisutnih je nastavljeno poslije koncerta uz kuhano vino i božićne kolače.
Cjelokupnu koncepciju ovog glazbeno-scenskog programa je osmislila i uvježbala sa svim izvođačima gospođa Marijana Jurčević, koja je i ravnala vokalnim izvedbama zborova.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj osmi po redu Božićni koncert realizira dostojanstveno, svečano i radosno.

F O T O G A L E R I J A :


hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 26.12.2017

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr