hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Smotra zborova u Županji

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Šokački portal

Županja, 19. studenoga 2017. - U nedjelju, 19. studenoga 2017. godine, u organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Kristal - Sladorana“ iz Županje je izvedena smotra zborova pod nazivom „ U čast žrtvama Vukovara“ koja se ove godine održavala 14. puta. Smotra je organizirana povodom spomendana pada grada Vukovara. Ovaj kulturno – glazbeni događaj odvijao se u Pastoralno kulturnom središtu blaženog Alojzija Stepinca u Županji s početkom u 19:30 sati. U izvođenju jednog dijela glazbenog programa ovog koncerta su sudjelovali članovi mješovitog zbora HPD „Urbata“.

Smotra zborova u Županji

Program koncerta je otvoren pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice domaćina: dogradonačelnika grada Županje, župnika, te predsjednice KUU „Kristal - Sladorana“, a glazbeni dio programa izveli su HPD „Urbata“ (Davor), HPD „Grančar“ (Nova Gradiška), HPD „Tomislav“ (Cernik), GPZ „Lipik“ (Lipik), te domaćini KUU „Kristal – Sladorana“ (Županja). Bio je ovo koncert posvećen žrtvama Vukovara, te je glazbeni program koncerta bio prožet prigodnim domoljubnim i duhovnim skladbama koje su izvođači otpjevali svečano i dostojanstveno. Na kraju glazbenog koncerta svi izvođači su se glasovno udružili i otpjevali svima poznatu pjesmu „Moja domovina“.

Bila nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u dijelu glazbenog programa koncerta. Ovom prigodom mješoviti zbor HPD „Urbata“ publici se predstavo otpjevavši tri skladbe: Tvoja zemlja, Blagoslovljena ova zemlja, Živila Hrvatska.

Čestitamo domaćinima na organizaciji ovog kulturno-glazbenog događaja, te zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanjem ovom događaju sa željom da se ovakvi događaji nastave i ubuduće.

Nakon kulturno-glazbenog programa je uslijedilo neformaleno zajedništvo domaćina i svih gostiju u ležernom, raspjevanom i rasplesanom raspoloženju.

Datum objave: 22.11.2017

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr