hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Mi smo djeca vesela

Tekst: www.hpd-urbata.hr, Foto: www.hpd-urbata.hr

20. lipnja 2017., Davor - U utorak, 20. lipnja 2017. godine u Društvenom domu u Davoru je izvedena glazbeno – scenska priredba pod nazivom „Mi smo djeca vesela“ u organizaciji HPD „Urbata“. Ovu priredbu je izvela u cijelosti dječja sekcija koja se za ovaj događaj marljivo i vrijedno pripremala.

Mi smo djeca vesela

Na početku programa djeca su otpjevala tri prigodne dječje pjesme: „Mi smo djeca vesela“, „Za naše mame“ i „ Budi sretna Slavonijo“. Nakon vokalnih nastupa koji su bili popraćeni usklađenim i uvježbanim pokretima tijela uslijedio je kratki igrokaz pod nazivom „Fidget spinner“ .

Program je nastavljen dječjom plesnom točkom pod nazivom „Urca“, te trima prigodnim pjesmama: „De colores“, „Žabac dirigent“, te „Dječja srca“.

Pjesmama „Ljubavne melodije“, „Kad ljubav pobijedi“, „Veliki odmor“ te igrokazom „Radio zbrka“ nastavljen je program u čijem završenom dijelu je uslijedio igrokaz pod nazivom „Kod doktora“ kojega su odglumili Petra Ciprić, Petar Furić i Lucija Olić.

Na samom kraju programa predsjednica Društva zahvalila je svima na uloženom trudu u realizaciji ovog događaja, te publici na interesu i posjeti ove manifestacije, a posebno gospođi Marijani Jurčević koja je cijeli program ove priredbe osmislila i uvježbala s djecom.

Na kraju programa svi su zapjevali i zaplesali pjesmu „Hajde da ludujemo“, a dječje druženje i veselje je nastavljeno na prigodnom domjenku koji je za njih pripremljen.


Pjevanje, ples, igra sve je to ono što djeca svakodnevno rade. Djeca na različite načine prenose drugima svoje osjećaje a glazba je vrlo bitan čimbenik u njihovu razvoju. Glazba svojim djelovanjem utječe na kompletan psihički razvoj, razvoj sluha, pokreta i doživljaja.
Djeca uživaju u izvođenju pjesama uz pokrete i ples. Dječje pjesme su vesele i zabavne i vjerujemo kako su djeca svojim interpretacijama uspjela prenijeti i podsjetiti odrasle na njihovo odrastanje i bezbrižno djetinjstvo.

Cijeli kulturno – glazbeni program su vodile Marta Ciprić, Dorotea Benić i Ana Jakirčević.

FOTOGALERIJAhpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 21.06.2017

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr