hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

ODRŽAN PRVI BOŽIĆNI KONCERT

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

DAVOR, 25. prosinca 2010. - Na Božić, 25.prosinca 2010. godine u Društvenom domu u Davoru održan je prvi svečani božićni koncert kojeg je organiziralo i izvodilo naše Društvo. Pred brojnom publikom u blagdanskom ozračju Božića, izveden je raznovrstan kulturno-umjetnički program koji je obuhvaćao presjek hrvatske i svjetske božićne tradicije proslave Božića kroz pjesmu.

ODRŽAN PRVI  BOŽIĆNI KONCERT

Koncert je započeo recitalom „Sretan Božić“, a potom je uslijedio prvi dio koncerta u kojem su izvedene hrvatske tradicionalne božićne popijevke u novim obradama i aranžmanima. „O pastiri, vjerni čuvari“ (stara hrvatska božićna pjesma iz zbirke Đ. Vejkovića), „Oj, Djetešce moje drago“, „Spavaj mali Božiću“ (napjev iz Bačke), „U se vrijeme godišta“ (napjev iz Trogira), „Hajdmo svi Betlemu“ (hrvatska božićna popijevka) - samo su neke od skladbi koje su se mogle čuti.

U središnjem dijelu programa izveden je igrano-scenski igrokaz „Intervju s pastirima“ u kojem su djeca vrlo uspješno interpretirala i dočarala kroz glumu događaj Isusova rođenja na suvremen način.

Završni dio programa obuhvatio je poznate popularne božićne pjesme.

Na kraju programa predsjednica Društva gđa. Ljiljana Olić je uputila riječi zahvalnosti svima prisutnima što su okupljeni božićnim veseljem i pjesmama došli zajedno s nama živjeti radost i veselje koje nam Božić donosi , te je u svoje ime i ime svih članova Društva čestitala Božić svim prisutnima.

Nakon izvedenog programa svim posjetiteljima darovani su simbolični božićni pokloni, a posebno su bila nagrađena i djeca koja su vrijedno uvježbavala svoje uloge za igrokaz. Zajedništvo svih okupljenih je nastavljeno kroz ugodno druženje uz kuhano vino i kolače.

Fotografije s koncerta uskoro će biti postavljene na našim web stranicama.

bozicni koncert

Datum objave: 26.12.2010

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr