hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Sudjelovanje na Smotri zborova u Cerniku

Tekst: hpdurbata, Foto: hpdurbata

Cernik, 7. listopada 2023. - U subotu, 7. listopada 2023. godine, u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika održan je tradicionalni susret zborova u crkvi sv. Petra apostola u Cerniku.

Sudjelovanje na Smotri zborova u Cerniku

Ovogodišnji susret zborova u Cerniku okupio je zaljubljenike i poklonike zborskog pjevanja – amaterska pjevačka društva i pjevačke zborove koja njeguju i nastoje održati kulturu i tradiciju višeglasnog zborskog pjevanja. Tako su se u glazbenom dijelu smotre mogle čuti izvedbe mnogih duhovnih i svjetovnih melodija domaćih i stranih autora.

Ovom prigodom posjetiteljima su se predstavili uz domaćine, članovi Mješovitog pjevačkog zbora HPD „Graničar“ (Nova Gradiška), HPD „Urbata“ (Davor), Hrvatsko pjevačko i glazbeno društvo "Sloga" (Pitomača), Pjevačka skupina "Drumarice" (Brodski Stupnik), te mješoviti pjevački zbor "Castrum" iz općine Čavle.

Posebnost i jedinstvenost ovom kulturno – glazbenom događaju zbornog pjevanja u Cerniku doprinosi i akustični sakralni prostor mjesne crkve sv. Petra apostola, a ovogodišnja smotra još jednom potvrđuje iznimnu suradnju svih pjevačkih društava.

Čestitamo domaćinima na izvrsnoj organizaciji i ugodnoj atmosferi koja je vladala tijekom cijele ove manifestacije i zahvaljujemo na ukazanom gostoprimstvu.

Datum objave: 04.11.2023

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr