hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Osmi susret pjevačkih zborova „Nek´ ti pisma dušu liči“

Tekst: www.hpd-urbata.hr, Foto: www.hpd-urbata.hr

Davor, 11. veljače 2023. - U subotu, 11. veljače 2023. godine u Društvenom domu u Davoru je izveden, nakon četverogodišnjeg prekida kulturno-glazbeni događaj čiji su program činili nastupi pjevačkih zborova. Ovogodišnji, osmi po redu susret pjevačkih zborova u Davoru je izveden pod tradicionalnim sloganom „Nek´ ti pisma dušu liči“ , a njegovu cjelokupnu organizaciju i provedbu su inicirali i organizirali članovi Hrvatskog pjevačkog društva Urbata.

Osmi susret pjevačkih zborova „Nek´ ti pisma dušu liči“

Kulturno-glazbeni program smotre je započeo nastupom domaćina ove manifestacije, koji su ovom prigodom izveli tri prigodne vokalno-instrumentalne skladbe pod vodstvom Marijane Jurčević i instrumentalne pratnje Ivice Brlića.

U nastavku glazbene večeri nastupili su zborovi iz Cernika, Nove Gradiške, Županje, te po prvi puta ženska klapa Allegre iz Osijeka i ženska pjevačka skupina KUD-a Matija Antun Relković iz Davora.

PROGRAM SMOTRE:

hpd urbataZahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj kulturno-glazbeni događaj realizira dostojanstveno i svečano. Isto tako vjerujemo da su istinski zaljubljenici u glazbenu kulturu ovo glazbeno večer u Davoru proveli u ugodnoj atmosferi uživajući u raznovrsnim vokalnim i instrumentalnim izvedbama koje su odzvanjale velikom salom Društvenog doma.

Na samom kraju ovogodišnje smotre, predsjednica HPD Urbata, gđa. Ljiljana Olić obratila se prisutnima s nekoliko prigodnih riječi, te posebno zahvalila svima posjetiteljima i izvođačima koji su ovo glazbeno večer učinili posebnim kulturnim događajem čiji je cilj promoviranje i očuvanje tradicije višeglasnog pjevanja i glazbene kulture. Prijateljsko ozračje i ugodno druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u ležernoj atmosferi uz prigodni domjenak, glazbu, pjesmu i ples .

Cijeli kulturno – glazbeni program je vodila Petra Ciprić.

FOTOGALERIJA
hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 14.02.2023

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr